zondag 1 oktober 2017

Nabeschouwing reis 2017


Terug thuis en met de gewoonlijke jetlag, volgt de conclusie van een geweldige reis! 

Deel 1: San Francisco naar Astoria
De pacific coast is ons uitstekend bevallen. Hoogtepunten waren onze hike in Redwood NP met Fern Canyon. De lichtinval in het bos van de reuzebomen maakte deze hikle feeëriek. Onze overnachting in een cottage slechts enkele stappen van het strand in Gold beach. We konden de oceaan zelf binnen horen :-) De whale watching vanaf de kust. Hier hadden we niet op durven hopen, maar na Alaska zagen we opnieuw enkele walvissen. Ze sprongen dan wel niet uit het water, maar ze waren duidelijk zichtbaar. De vele zeeleeuwen. Wel een tip, betaal niet voor de sea lion cave, maar ga naar de harbor in Astoria. Daar zie je meer zeeleeuwen en van dichterbij. Cannon beach en Ecola SP (waar we een supermooie sunset gezien hebben met Haystock rock als achtergrond) en Astoria zelf (we zijn wel fans van films zoals de goonies dus dat speelt ook wel een rol :-) )
Het weer speelt een grote rol en we hebben zowel minder goed weer als prachtig weer gehad. OP het einde van de eerste week zijn we zelfs teruggekeerd naar Cannon beach om dit bij mooi weer te kunnen beleven gezien we de dag voordien eerder stormweer hadden.

Deel 2: Portland en omgeving
Portland zelf was leuk om te bezoeken, maar een halve dag volstond eigenlijk wel. Downtown beviel ons iets minder dan de parken en buitenbuurten. Door de bosbranden geen Columbia River Gorge, maar MT St Helens bleek een goed alternatief. Had al gelezen van andere forumleden (zoals Ingrid) dat dit heel mooi is, en het stelde niet teleur. Je moet wel bereid zijn bijna een dag (of toch zeker een grote halve dag) eraan te besteden. En het mooie weer hielp ons volop te genieten van deze vulkaan. 
Een ander hoogtepunt was ons verblijf bij Trillium Lake bij Mt Hood. Prachtige zonsondergang en opgang gezien. Mooie hike gedaan en het was er heel rustig. Aanrader !

Deel 3: Portland naar de Sierra
Deze keer hebben we Smith Rock State Park kunnen doen (4 jaar terug niet gelukt). Heel mooi park. Iets drukker dan verwacht, maar leuk wandelen naast de rivier. Hebben zelf de misery ridge trail niet gedaan, maar uitzicht zal er prachtig zijn aan de top. Hebben wel enorm genoten van de prachtige kleuren en rotsformaties en mooie rivierbedding. De Burney Falls (gezien in blog van MrVanilla) waren prachtig. Zeker doen als je in de buurt bent. Lava Beds NM was ook een verrassende meevaller. Het was er extreem rustig. Hebben daar 4 grotten bezocht, telkens alleen in de grot. Een belevenis om zo helemaal alleen grotten te verkennen met enkel een zaklamp.
Lassen Volcanic NP: minder bekend NP, maar de moeite om te doen. Hadden slechts 1 dag, maar dit volstaat om de hoogtepunten te doen. Gezien weeekend, was het druk. WIj zijn vroeg gestart aande Bumpass Hell trail en dit is echt wel een must. Tegen 11u was er geen plaats meer op de parking. Je wordt beloond met een "mini Yellowstone mudpool/geiser" deel. Daarnaast mooie meertjes en de Lassen peak die te bewonderen is vanuit meerdere hoeken.
Lake Tahoe: aangekomen zaterdagavond, verkend op zondag. Heel erg genoten hier van Sugar Pine Point SP. Ook al was het zondag, het was hier heel kalm. Het prachtige blauwe water met de Sierra in de achtergrond nodigt uit om gewoon te relaxen en te genieten. We willen zeker terugkomen begin zomer als er nog sneeuw op de toppen ligt, want dat moet nog mooier zijn, denken we. Een ander SP die we deden was Emerald Bay. Hier was het heel druk gezien dit als een van de hoogtepunten geldt van Lake Tahoe. De hike naar Eagle Lake was mooi. We zijn nog iets verder gegaan, maar om echt van de wildernis te genieten, moet je nog een stuk verder gaan denk ik zodat je de meertjes ziet die achter de bergen zitten.

Deel 4: Yosemite, King's Canyon en Sequoia NP
Tijdens onze huwelijksreis waren we al eens kort in Yosemite. Toen hebben we de 4 mile trail gedaan en de Tioga road bereden. Toen al liet het park een diepe indruk na. Nu wilden we iets meer tijd nemen om het park op een rustig tempo te verkennen. Het absolute hoogtepunt hier was de Panorama trail. Deze trail biedt quasi continu prachtige uitzichten die je quasi steeds voor jou alleen hebt. We hebben een beetje pech gehad dat er net een winterprik was waardoor ons kampeerverblijf heel koud was. Met wat geluk hebben we wel kunnen genieten van een prachtige "alpine glow" op de bridalveil fall. Ook al waren we er in de week en bijna eind september, toch vonden we het er waanzinnig druk overdag. Op donderdag bijvoorbeeld was de parking van het VC afgesloten wegens "full". Een werkneemster zei ons dat het dag tot dag kan verschillen. Maar als we echte drukte wilden zien, we in juni/juli moesten komen. Dat het dan "horrible" is. Nu, de pracht van het park is het wel degelijk waard om de drukte te trotseren. Doe overdag een hike en verken de valley savonds.
King's Canyon: hadden we hoge verwachtingen rond. Deze werden deels ingelost. Ten eerste, zoals verwacht heel wat rustiger dan het bekende Yosemite. Wij vonden de rit door Sequoia National Forest naar het NP (cedar grove deel) prachtig. Schitterende rotsformaties, kleuren, prachtige rivier. De Mist Falls trail was ook zeker de moeite. ga hier zeker verder dan de Mist Falls zelf voor een mooi uitzicht over de Canyon. Ander hoogtepunt waren de twee fire lookouts die we deden en een aangenaam gesprek hadden met de twee "watch ladies" van dienst. Degene op Buck Rock kan met de auto bereikt worden, maar wij konden op bepaalde stukken van de dirt road wel maar 2 mijl per uur rijden. Heel veel grote stenen en putten. Niet makkelijk met een minivan.
Sequoia NP: Wij kwamen binnen aan de noordkant. Hebben de sherman tree gedaan en hoewel deze indrukwekkend was, vonden we de Redwoods toch iets mooier. We hadden hier niet voldoende tijd om de volledige pracht van het park te ontdekken. Toen we het park savonds uitreden (onze camping was net aan de zuid ingang) konden we nog net zien dat er hier prachtige panorama's zijn bij het afdalen van de (heel bochtige) weg naar beneden. Probeer dit deel van het park dus zeker overdag (savonds heb je mooie kleuren) te doen.

Deel 5: LA
We wilden afsluiten met Universal Studios en hebben dit dan ook gedaan. Onderweg hebben we wel nog Santa Barbara gedaan en dit was een echte meevaller. We hebben het parkje gedaan net boven de harbor met een afdaling naar het strand. En daarna nog de pier bezocht. 
Universal Studios: klein maar gezellig. Gezien we de parken in Florida al 3 keer gedaan hadden, waren slechts enkele attracties nieuw, maar deze stelden zeker niet teleur. Studio Tram Tours bevatte King Kong (die wel uitgebreider is in Orlando) en Fast & Furious (nog aan het bouwen in Orlando) en was daarnaast leuk om enkele filmsets te zien. Walking Dead voelde aan als een van de horror houses die ze normaal op HHN hebben. Leuk dat dit met live actors is. Despicable Me hadden we nooit gedaan in Orlando. Was een heel leuke attractie. The Mummy was anders dan in Orlando, maar minder goed. Korter en bevatte minder van de film. Ook enkele leuke foto's met personages (die hier toch wel meer aanwezig zijn dan in Orlando). Daarna nog blijven hangen in de CityWalk waar de cafeetjes wel snel dicht gingen doordat het kalm was. 

Conclusie: reis met heel veel afwisseling. Zowel goed als minder goed weer gehad, maar meestal droog. Drukte viel heel goed mee, behalve de weekends waarin de Amerikanen duidelijk de natuur gaan opzoeken en in Yosemite waar het blijkbaar altijd druk is. Veel wildlife gezien (vooral aan de kust was dit een meevaller). Prachtige zonsondergangen en sterrenhemels. Een aanrader !

Bedankt voor het lezen van de blog en tot volgend jaar! 

1 opmerking:

  1. Ik heb echt genoten van je blog, het lezen was net alsof ik er een beetje bij was! Een lichtpuntje was het voor me en ik dank je hier voor❤️❤️ Je bent echt een talentvolle schrijfster en fotografe👌🏻

    BeantwoordenVerwijderen