donderdag 14 september 2017

Day 11: Hiking the PCT at Mount Hood NF

Woensdag 13 september

Vannacht hebben we beiden niet goed geslapen. De matras was te slap geworden. Ook draaiden we continu van kant, waardoor we elkaar steeds wakker maakten. Om 5u30 is Tom opgestaan voor de zonsopgang aan Trillium Lake met uitzicht van Mount Hood.

Ik was helaas te moe, mede door het pilletje en het slecht slapen. Om 7u45 is Tom terug aan de tent en probeer ik zelf ook op te staan. Het is enorm koud! Vannacht was het ook reeds afgekoeld, waardoor Tom slecht sliep. Ik vraag mijn koffer te geven, waarop Tom iets te enthousiast de koffer aan mij gaf. Aiiiiii, recht op mijn slecht been! Hier was ik even niet goed van. Tom natuurlijk ook niet, want het was per ongeluk. Eind goed, al goed, sta ik op en rijden we rond 8u30 naar de Timberline Lodge. Hier hebben ze aan de voorkant van het hotel, The Shining gefilmd.We wandelen wat rond in het hotel en zien de mogelijkheid om hier te ontbijten. Er is keuze uit koud ontbijt of buffet met warm ontbijt. We kiezen voor het buffet en krijgen een mooi tafeltje toegewezen. Onze tafelverantwoordelijke is een wat suffe kerel, waaraan we alles zelf moeten vragen. Zoals bij de koffie om ons wat melk te bezorgen. Het ontbijt zelf was zeker niet slecht en heel veel keuze. Belgium wafels waren ook van de partij, die ik zelf maakte voor ons.


Rond 10u wandelen we naar buiten en maken ons klaar voor de wandeling naar Mount Hood. Alle hikersspullen, voldoende water, zonnecréme en wandelstokken gaan mee. De grote verrassing voor mij is dat deze wandeling “ Paradise Park Loop trail” een stuk van de PCT is. Wat is nu die PCT? PCT staat voor de Pacific Crest Trail. De wandeling start aan de grens van Mexico en loopt tot de grens van Canada (bij de North Cascades). De wandeling gaat via California – Oregon en Washington en is ruim 4.265 km lang. Nu gaan wij een mini-stukje hiervan wandelen. Gelukkig is mijn been beter dan gisteren.

De PCT-hikers hebben wel geen geluk, want deze wandeling is gesloten voor het lange stuk langs de Columbia River Gorge. Uiteraard door de bosbranden is deze sectie afgesloten. Ook wij zelf gaan een korter stuk moeten wandelen, wegens veel hinder (bomen) op de weg. Jammer, mijn kans om Dixie te ontmoeten zal hier niet gebeuren. Dixie (haar echte naam is Jessica), this one is for you!
De wandeling begint met afdaling en het invullen van een vergunning. Al snel werpen we een eerste blik op Mount Hood van dichterbij.


We wandelen door een dun laagje zand, wat aangenaam is om te wandelen. Aan de andere kant zien we Mount Jefferson. Ook een mooie berg om te bewonderen vanuit de verte.Uiteindelijk komen we aan het hoogste uitzichtpunt van Mount Hood. Hier keren de meeste wandelaars terug naar de parking.Wij wandelen uiteraard verder en dalen steeds verder af. Vervolgens komen we aan het stromende gletserwater waarbij we over twee stambomen wandelen. We wandelen langs de stroming naar de waterval. Laten we deze waterval, maar Mount Hood Falls noemen.


Het is hier enorm rustgevend en mooi. Mijn stoeltje is mee, zodat ik kan genieten van de zonnestralen op mijn huid. Tom gaat nog wat dichter bij de waterval, maar ik blijf bij Teddy.We eten elk een croissant en twee snickers. Heerlijk, maar we moeten nog terug. Deze keer is heel de wandeling bergop. Hij staat ook als een moeilijke wandeling genoteerd en dat is zeker terecht. Klimmen en blijven klimmen, maar met mooie uitzichten.Terug op het pad, dichtbij de parking, staan we nog een laatste keer voor Mount Hood.


Gezien Mount Hood een skiresort is, hebben ze hier nog een apart gebouw met een winkel. Hier koopt Tom een lokaal biertje en ik nog een speciale munt voor de collectie.


Na zo een wandeling hebben we grote honger en rijden naar Government Camp voor een lekkere pizza. De pizza kopen we bij Ratskeller Pizzeria. Het is een leuke pizzeria met bar, waar we nog een lekkere cocktail drinken tijdens het wachten. Met de pizza gaan we naar Trillium Lake om ze hier op te eten met een geweldig uitzicht.
Tom neemt nog wat foto’s en ik schrijf de blog. Rond 20u gaan we terug naar onze tent en de matras is goed plat. Tom ziet dat de afsluiting niet goed zat en blaast hem opnieuw volledig hard. Misschien toch geen lek in de matras? We kijken verder naar de film en de matras ligt prima. Het einde van de film zal voor morgen zijn, want om 21u vallen de oogjes toe.

Weer: zonnig, 7 - 17 °C
Wildlife: enorm veel eekhoorns
Hiking: 16 km

2 opmerkingen:

  1. Prachtige berg! Had er voor één of andere reden berggeiten verwacht, maar dus geen gezien?! jammer, vind ze altijd leuk om te zien. De waterval is ook zo mooi <3

    Hoe was dat biertje van de Amerikanen? Kon het tippen aan een Belgisch??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De meeste bieren zijn matig. Tom blijft proberen maar het zijn altijd slechte tot matige bieren. Geen berggeiten.

    BeantwoordenVerwijderen