dinsdag 26 september 2017

Day 21: Mist Falls Trail in Kings Canyon NP

Zaterdag 23 september 

Na een heerlijke nachtrust worden we om 7u30 wakker. De routine zet zich verder en om 8u zitten we terug in de auto. We stoppen even bij de winkel voor wat ontbijt en een warme chocomelk. Er is nog niet veel volk op de baan, waardoor het zeer rustig is op de Kings Canyon Scenic Byway. Wat een verschil met gisteren alweer, een stralende hemel krijgen we vandaag. Ook de temperaturen zouden vanaf vandaag weer stijgen in de goede richting. De eerste stop is bij de Junction View. Dit is eigenlijk nog niet het NP, maar het nationale bos.


We stoppen erna bij Yucca Point en rijden via de rotswanden van Kings Canyon. Grote stenen liggen hier en daar op de weg. Je zou maar zo ene op je auto krijgen of er knal oprijden!


Bij de Grizzly Falls stoppen we voor een volgende foto. Geen zwarte beren hier te zien.


De overige stops houden we voor morgen, gezien er voor vandaag nog een lange wandeling staat gepland. Ik opteer om nog even te stoppen bij de camping of onze plek al leegstaat. Ja, ze staat leeg en we plaatsen onze tent op de mooie plek. Zo kan die helemaal opdrogen.


Om 11u arriveren we op de parking voor de wandeling naar Mist Falls en Paradise Valley. De populairste wandeling van het park en het is uiteraard een zaterdag. De dichtste parking staat vol, maar verderop zijn er nog genoeg parkeerplaatsen. Voldoende water en onze lunch gaat mee in de rugzak. De wandeling start zeer vlak en in het zonnetje. De jassen waren deze keer overbodig, zeker nadat het begint te klimmen. Onderweg zijn er veel wandelaars. De meesten gaan tot de Mist Falls en daarna zou het kalmer worden. Een man beweert dat er verderop een beer liep, maar wij hebben niets gezien. Mooie vlinders fladderen hier zorgeloos rond.


Uiteindelijk komen we beerloos (oeps Teddy niet meegerekend), bij de Mist Falls aan. Het is wel een mooie waterval, maar hij komt niet in onze top 3 te staan.


We wandelen hogerop en eten onze lunch in alle rust op. Daarna is het behoorlijk klimmen (zeer hoge treden) tot aan het hoogste uitzicht van de Canyon.


Verderop komt er meer bewolking en we wandelen van hieruit terug naar beneden tot aan de parking. Jammer dat we de mooie hoge sierra niet kunnen zien. Hiervoor moet je backpacken in de wildernis. Kings Canyon bestaat grotendeels uit wildernis, dwz ongerepte natuur waar je enkel naartoe kan hiken. Hier kan je wandelen via de John Muir trail (moet toch een speciale kerel geweest zijn) en de PCT trail. We zouden dan 40 km moeten wandelen heen - en terug op een dag! Hierdoor zien we veel hikers met grote rugzakken, omdat ze uiteraard in meerdere dagen wandelen. De wandeling naar en van Mist Falls is zeker mooi genoeg om een fractie van het park te bezichtigen.


hertje niet ver van de parking
Na de wandeling rijden we naar de camping. We twijfelen of we nu toch een kampvuur zouden houden of gewoon in de lodge iets eten. Na de berekening van een kampvuur (duur hout, geen vers vlees, de bereiding) kiezen we voor een simpele hamburger in de lodge. We zijn dan ook wel doodop van de wandeling. De koude van de afgelopen dagen heeft mij ook wel meer uitgeput. Om 20u rijden we nog even buiten de camping om naar de heldere sterretjes te kijken. Tegen 20u45 kruipen we in ons tentje en bekijken een filmpje op de iPad. Morgen rijden we naar ons laatste Nationale Park! 

Weer: zonnig, 6 - 16 °C
Wildlife: 1 hert, eekhoorns (ze blijven maar komen)
Hiking: 20 km 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten