donderdag 7 september 2017

Day 4: Redwood NP meets Jurassic Park

Woensdag 6 september


De ochtend begint wederom heel vroeg. Vanaf 3u lig ik al regelmatig te draaien. Ten eerste hoorde ik het beekje iets te veel, ten tweede zat er een uil “100 keer oe oe oehhh” te roepen boven de tent en ten derde zat ik met een volle blaas. Gelukkig kwam Tom om 4u10 wakker en moest hij ook naar het toilet. Ik sprong meteen in de kledij en wandelde mee naar de toiletten. Terug in de tent, proberen we toch nog wat te slapen en dat is goed gelukt. Rond 6u30 worden we weer wakker. We trekken onze wandelkledij aan en gaan ons opfrissen in de voorziene badkamerruimte. Ons ontbijt eten we op aan onze picknicktafel en om 7u55 vertrekken we voor onze grote wandeling. De eerste sinds een lange tijd voor mij. 


Vandaag wandelen we de Miners Ridge en James Irvine loop trail. Ik voel mij goed en wil hem zeker wandelen. Deze wandeling begint bij het VC en we starten te voet vanaf de camping. Al snel zitten we tussen de Redwoods. 


Tot aan Gold Bluffs Beach komen we maar twee wandelaars tegen. Aan het strand hangt er een lage mist. De oceaan is net dichter aan het komen, waardoor de slag van de golven goed te horen is. Wat een gedonder van deze golven.


We keren terug en eten onze lunch vooraan bij de camping op. Om 12u wandelen we naar de volgende bestemming, Fern Canyon. Hier hebben ze een scéne gespeeld van Jurassic Park 2. Het is hier zeer mooi en rustgevend. Er is wel wat volk aanwezig, maar niet de grote massa.
Dan vervolgen we onze wandeling langs het tweede deel, de James Irvine trail. Behoorlijk wat klimwerk dat goed te voelen is in heel het lichaam. We blijven doorgaan en zien uiteindelijk de mooie redwoods weer.


Om 16u30 arriveren we bij het VC. Net op tijd, want ik moet mijn munt nog kopen. We kopen een postkaart en krijg het gevoel dat ze de munt ook niet verkopen. Ik vraag het nog eens voor de zekerheid, maar neen ook al niet. Verdorie zeg, nog ene voor de bestelling! Drank hebben ze ook al niet, iets lekker fris zou zo smaken. Ze hebben hier echt wel niets. Terug bij de kamping gooien we onze wandelschoenen uit. Mijn voeten doen behoorlijk pijn na zo een lange wandeling. Voor Tom is het ook wel voelbaar, want het was voor hem al even lang geleden als ik. We beslissen om terug te rijden naar Orick, om misschien een wegwerpbbq en wat vlees te kopen. Het vleesaanbod is zeer beperkt, maar Tom ziet wel Belgisch Lindemans bier met frambozen staan. Die moet zeker mee. Tom kiest voor een lokaal biertje en nu enkel nog lekker eten voor op de camping.


Het enige restaurant ligt net aan de andere kant. We halen daar voor elk een hamburger met frietjes. Terug op de camping maken we er een gezellige avond van. 


Na het lekker eten, schrijf ik de blog wat bij en kijkt Tom naar een film op de iPad. Rond 20u beslissen we om ons nog te douchen op de kamping. Per minuut kost het je 25 cent om te douchen. Snel onder de douche, maar het zweet van de wandeling is nu wel weggespoeld. Om 21u vallen we wederom in slaap na een super leuke dag. En bovenal geen pijn in het been na 26 km te wandelen, hoewel er morgen wel enorme spierpijn aanwezig zal zijn. 

Weer: zon en mistig, 21 °C
Wildlife: eekhoorns, wapitiherten 
Hiking: 26 km 

1 opmerking:

  1. Oh, prachtig Fern Canyon, laat me ook denken aan een scene in King kong van Peter Jackson met die reuze insecten, wat wellicht er niet hetzelfde uitziet maar ok... fantasie is op hol als je zo'n ongerepte natuur ziet!

    Gewoonweg prachtige NP!

    BeantwoordenVerwijderen