dinsdag 26 september 2017

Day 20: The General Grant Tree in Kings Canyon NP

Vrijdag 22 september

Na een heerlijke nachtrust worden we pas wakker om 9u. We kleden ons aan en om 9u30 gaan we naar het ontbijt. Heerlijk uitgebreid ontbijt, warm en koud. Heerlijke koffie en vers fruitsap. Wat kan de dag toch zalig beginnen.


Buiten het hotel hebben ze leuke beelden staan. This is why I love America!


Hierna rijden we door langs Fresno om tot bij ons volgende Nationale Park te geraken, namelijk Kings Canyon NP. We rijden vandaag tot aan de Grant Grove met een eerste stop aan het Visitor Center. Hier bekijken we het filmpje van het park. En ook zie ik hier mijn munten terug hangen, zelfs Sequoia NP hangt netjes in de rij. Wat jullie nog niet weten is, dat we enkele dagen geleden (laatste keer wifi) de munten hebben besteld via Northwest Mint. Ze worden nu netjes geleverd op de eindbestemming in Los Angeles. Ook mijn munt van Denali (reis 2015) is meebesteld, gezien de bestelling in Florida vorig jaar was misgelopen. 

Het is enorm koud en bewolkt, een kleine wandeling kan ons opwarmen. We rijden door naar de General Grant Tree Trail. De General Grant boom is de tweede grootste Sequoia in de wereld en is 3.000 jaar oud. We voelen ons ineens weer zeer klein. Na de wandeling keren we terug via het Visitor Center naar ons logement. Hier hebben we een cabin geboekt, maar geen internet aanwezig. Misschien vanavond in de lodge even de blog updaten. We zetten de verwarming wat hoger en rijden langs de Panoramic Point Road naar een volgende wandeling. Onderweg zien we een aantal hertjes langs de weg grazen.Bij de start van de wandeling eten we een late lunch op en dan klimmen we omhoog voor een zeer bewolkt uitzicht.


We wandelen verder naar de Park Ridge Fire Lookout Tower. Tom verwacht een John Muir type te ontmoeten, maar het is een oudere dame die hier een oogje in het zeil houdt.
Een zeer vriendelijke dame die ons een lift wilt geven, terug naar beneden. Het is al 18u en ik wil niet terug in het donker naar beneden. De dame vertelt ons over haar werk, dat ze daar elke dag van 10u tot 18u zit. We signeren het bezoekersdagboek en zien heel toevallig dat er vandaag nog vier belgen een bezoek gebracht hebben. Ook geeft ze ons de tip om zondag bij helder weer naar de andere uitkijktoren te gaan, hier kan je volledig naar toe rijden. Deze gaan we zeker bezoeken! We vragen of ze veel wildlife hier ziet, maar vooral herten en minder beren. De herten worden zelfs slimmer. Vanaf oktober is het jachtseizoen, maar de jagers mogen niet in het NP jagen. Enkel het nationale bos is toegelaten om te jagen. De oudere dame beweert dat de herten dit weten en dan afdalen naar het NP om niet doodgeschoten te worden. Wat superslim van deze herten!! 

Terug bij de parking rijden we naar de zonsondergang bij een uitzichtpunt. 
Bij het logement wandelen we in de souvenirshop en kopen een pizza met soep in het restaurant. Het eten smaakt heerlijk in onze cabin. We kijken naar Despicable me 3 en zijn te moe om nog naar de lodge te gaan. Een update van de blog zal voor later zijn. Morgen gaan we verder op verkenning in Kings Canyon NP en gaan we twee dagen kamperen. 

Weer: zonnig en bewolkt, 4 - 12 °C
Wildlife: 9 herten, eekhoorns

Hiking: 7 km

2 opmerkingen: