maandag 11 september 2017

Day 9: Volcano Mount St. Helens

Maandag 11 september

Vandaag slapen we een beetje langer uit en gaan om 8u15 naar het ontbijt. Toch wel nog vroeg, maar het ontbijt is maar tot 9u. Na een lekker ontbijt, schrijf ik de blog van gisteren. Om 11u verlaten we ons hotel en wat is het warm buiten. Vandaag krijgen we een stralende zon en 31 graden. We halen nog wat water, nieuwe zonnebril voor Tom en ontbijt voor de komende dagen in de Walmart. 

Daarna zetten we koers naar Mount St. Helens NM. Door de bosbranden op Colombia River Gorge kunnen we dinsdag hier niet naar toe. Hierdoor gaan we morgen Portland bezoeken en vandaag hebben we een andere activiteit gepland. We gaan naar Mount St. Helens in de staat Washington. Nu bezoeken we toch drie staten in de plaats van de geplande twee staten. Mount St. Helens wouden we in 2013 ook al eens bezoeken, maar toen was er zeer slecht en geen helder weer. Vandaag is het een stralende blauwe hemel. De perfecte kans om hem te bezoeken. 

We kopen nog onze lunch bij de Subway, heerlijke slaatjes. Dit zal smaken bij een uitzichtpunt. Het is nog eventjes rijden en 30 minuten voor het einde van de weg, stoppen we voor de lunch met een view.Rond 14u25 stoppen we nog bij het bord en maken hier ook een aantal foto's.


Net voor 15u zijn we bij Mount St. Helens. Normaal betaal je $8 per persoon, maar wij hebben onze pas van de Np. Om 15u10 begint de eerste intro film van Mount St. Helens. In 1980 is de top van de berg uitgebarsten. Hierdoor is er een groot deel van het bos weggespoeld. Nieuw leven heeft zich reeds terug aan deze vulkaan begeven. Wanneer die terug zou uitbarsten, weten ze niet met zekerheid. We kijken ook nog naar de tweede film en dan gaan we naar buiten.

Imposant om te zien. Wat een vulkaan.We wandelen ook even omhoog via de eruption trail. Links kunnen we zelfs Mt. Adams zien.

Mount Adams (3.743 m)


16u50 beslissen we om te vertrekken en nog even langs de oude Colombia Highway 30 te rijden. Jack Falls is niets meer van te zien en Bonnie Falls stelde enorm teleur. Enkel het tanken was zeer goedkoop en hier in Oregon mag je zelf niet tanken. Aan elk tankstation tankt er personeel de auto vol voor je. Voor vanavond halen we wat te eten bij mijn favoriete chinees, Panda Express. Tijdens het eten, wassen en drogen we ook onze kledij. Na het eten open ik dan mijn fortune cookie met de melding "A great day is around the corner". Leuk om te horen.

Hierna werk ik de blog bij (zeer traag en slecht internet) en kijken we nog wat filmpjes van The Timtracker op youtube in Orlando. Morgen bezoeken we de stad Portland. 

Weer: zonnig, 27 - 31 °C 
Wildlife: eekhoorns
Hiking: 4 km

2 opmerkingen:

  1. Vind het een super alternatief! Wil ik zelf ook wel eens bezoeken! Weet niet of ze er bij vermeld hebben dat er tientallen doden waren in 1980 door die uitbarsting? Anyway, fantastische vulkaan!! Mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vroeger woonden er zelfs mensen in het park. Nu mag dit uiteraard niet meer wegens de doden tijdens de uitbarsting. Die dag hoorde ik een vrouw zeggen dat ze dat jammer vond dat je hier niet mag wonen. 😐

    BeantwoordenVerwijderen