maandag 18 september 2017

Day 15: Lake Tahoe with A surprise

Zondag 17 september

Na een heerlijke nachtrust, sta ik reeds om 6u10 op. Deze ochtend wil ik de blog verder bijwerken. Het lukt mij aardig om de foto's op te laden, maar internet is bij het opladen niet van de rapste. Om 9u vertrekken we van onze studio, want Tom heeft een ontbijtje bij het meer gepland. Tot overmaat van ramp is de bakkerij gesloten en zullen we de overschot van onze cake moeten opeten. Niet erg, we vinden wel iets anders. De picknickplaats is heerlijk genieten met ons stukje cake en laatste koffiekoek.


We rijden terug op de hoofdbaan en zien een lokale bakkerij. Hier kopen we nog ontbijt en lunch met elk een koffie. Een wijze les, ga daar niet! Enorm duur en alles is uitgedroogd. Gelukkig gaan ze dit jaar nog op pensioen, hoewel we niet verstaan dat het 45 jaar heeft kunnen bestaan.

Bij onze eerste viewpoint moeten we een half uur omhoog wandelen. Er staan mensen met twee honden, waarvan de grote terriƫr bij mij komt voor een knuffel. Alle honden zijn hier zo braaf, dat ik weer wegdroom over onze eigen hond. Daar gaan onze katten en Teddy niet tevreden mee zijn.Na het uitzichtpunt wandelen we terug en rijden naar het eerste state park op de planning. Ja, er zijn hier zelfs meerdere state parks. Tom heeft deze planning gemaakt en voor de komende dagen, dus ik weet niet wat er te verwachten valt. We betalen $10 voor Sugar Pine Point State Park en het is ook geldig voor de andere parken. We parkeren de wagen en wandelen langs Lake Tahoe en de bijhorende gebouwen. Hier staat een zomerhuis dat gebouwd werd in 1903. Het toont het leven van de rijken in Lake Tahoe van in de beginjaren van 1900. Nu kan men het huis huren voor bruiloften en talrijke feestjes.
The Mansion
De huidige bewoners zijn talrijk aanwezig, verschillende soorten eekhoorns.

Westelijke grijze eekhoorn
Het is hier zo zalig en rustig. Niet verwacht op een zondag. We blijven langer dan gepland en eten om 14u een latere lunch. Tom probeert zijn sandwich van de bakkerij en ook dit is een ramp. De bijhorende cookies missen een ingrediƫnt en onze butterfly cookie is pure horror. Wat een slechte troep. Gelukkig hebben we nog een slaatje in de koelbox zitten. Na onze slechte lunch rijden we naar Emerald Bay State Park. Hier kan je naar een overlook gaan kijken, maar vinden het beiden een beetje teleurstellend. Hier staat ook de grote massa van toeristen.


Het is rond 15u30 eens we bij Eagle Lake trail arriveren. De parking staat vol, maar er rijden net auto's weg, waardoor we kunnen parkeren. Na een beetje twijfel, wegens de drukte, starten we met de wandeling. Er zijn veel families op de wandeling. Hierdoor wandelen we meteen door naar de wildernis, waarvoor we een vergunning hebben ingevuld. Het is een serieuze klimwandeling met veel trapjes.Rond 17u keren we terug en zien dat de massa bij Eagle Lake weg is. Net als we bij het meer arriveren, komt er een Indisch koppel net voor de foto zitten. Zeer grof, het was ineens een race voor hen om daar als eerste te gaan zitten. Gelukkig hebben we de linkerkant voor de foto's te nemen. Eens we genoeg foto's hebben, wandelen we een klein stukje naar boven. Hier is ook een mooie plek voor een foto. Wat zien we dan, dat koppel zet zich nu ook recht en vertrekt net achter ons. Bizarre timing. Tijd voor onze familiefoto dan!


Hierna wandelen we naar beneden met af en toe grote afstappen op de stenen trapjes. We nemen nog een foto van de Eagle Falls en zijn dan snel bij de parking.
Vervolgens rijden we door naar ons hotel, dat eigenlijk in Nevada ligt. Het hotel ligt net op de grens en hierdoor hebben we vier staten bezocht. We checken-in en krijgen veel uitleg van de vriendelijke dame aan de receptie. Na 10 minuten staan we in onze kamer en wat is mij dat hier! Het is gewoonweg een suite met living en keuken. Er is zelfs een gashaard en we kunnen films huren! Beiden staan we perplex van de ruimte en dit voor 81 euro.Jammer dat we hier maar een nacht blijven! We beslissen om er een leuke avond van te maken en huren twee films. We kiezen uit een map met een lekkere koffie. En wat zien we staan "The Goonies". Zalig, die moeten we zeker bekijken. Tom kiest nog een klassieker van Arnold "Total Recall". Jammer, geen "Kindercarten Cop". Deze twee films zijn zeker de moeite waard. Tom wilt eten gaan halen, zodat we dit gezellig in onze living kunnen opeten. Ondertussen neem ik een zalig bad en douche. We kijken naar de films en genieten van het lekker eten. Tussendoor werk ik de blog bij (nog nooit zo snel internet gehad deze reis) en hebben we er een lange avond van gemaakt. Pas om 2u30 zijn we gaan slapen na een superleuke avond. 

Weer: zonnig, 20 °C
Wildlife: eekhoorns
Hiking:11,5 km

2 opmerkingen:

  1. Weeral prachtige foto's!

    Dat water ziet er zo uitnodigend uit, zou er in de zomer wel willen in springen!

    En jullie hebben een prachtig hotel gevonden, wow! I'm jelly :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het hotel is zeker een aanrader. Twas super daar.

    BeantwoordenVerwijderen