dinsdag 5 september 2017

Day 2: Point Reyes NS and Beaches

Maandag 4 september


Om 4u worden we wakker en staan we op. Ik begin meteen aan de blog, terwijl Tom de koffers in orde brengt. Daarna nemen we een heerlijke douche en om 6u15 staan we klaar om te vertrekken naar de Walmart. Niet de Walmart bij het hotel, maar de Walmart in Windsor. Daar hebben we een aantal kampeerspullen gereserveerd. De Walmart bij ons hotel had niets meer in stock bij de bestelling en in deze regio zijn er niet veel Walmarts op onze weg. Hierdoor moeten we 15 minuten verder rijden dan voorzien. 

Het is nog zeer kalm op de baan en in de Walmart zien we niet de gewoonlijke indeling. Er is geen bakkerij, bijna geen fruit en groenten en alles is zeer beperkt. Het is zelfs een teleurstellende Walmart. We wandelen eerst naar de pick - up, maar zien dat die maar pas om 8u opengaat. Balen zeg! Dan winkelen we op gemak en kopen onze andere spullen zoals slaapzakken, stoeltje, kussens, borden, bekers, koelbox, water en beetje eten. Het enige snoep dat ik koop, zijn een mix van snickers. Als ik Dixie dan tegenkom, kan ik een snickers met haar delen! Wandelstokken hebben ze helaas niet meer. Dit heb ik nu wel echt nodig. 

Aan de kassa zien we dat het ijs ook al op is. Volgens de kassierster zou er bij tuingerief nog kunnen liggen. En ja, daar liggen er nog. Gelukkig, anders konden we onze slaatjes en beleg gaan terug leggen. We krijgen twee zakjes voor onze losse inkopen en we zien dat je hier 10 cent voor een zak betaald. Huh? Ok, dit zijn we niet gewoon. Normaal gooien ze met de plastic zakken, maar hier denken ze wel aan het milieu. Ik kan dit enkel toejuichen, maar nu hebben we wel geen extra zakken voor ons kampeerafval. 

Terug aan de auto laden we de spullen in de koffer en gaat Tom terug naar de pick - up. Om 8u06 is Tom terug en kunnen we vertrekken naar Denny's voor onze traditie in ere te houden. Aangekomen bij Denny's worden we weer naar buiten gestuurd. Problemen in de keuken, dus er kan geen eten gemaakt worden. Andere Denny's zijn er niet, dus kiezen we voor de Ihop. Daar neemt Tom een steak omelet en ik bouw mijn eigen ontbijt (2 banana strawberry pancakes + scrambled eggs + bacon + hash Brows). De aardappelen laat ik wel aan de kant liggen. Het is hier wel iets duurder, maar het heeft gesmaakt! Rond 9u15 zijn we op weg naar Point Reyes NS. Op de planning stond om eerst naar VC te rijden, maar we kiezen om meteen naar de vuurtoren te rijden. Het is tenslotte Labor Monday en het kan hierdoor erg druk worden. De weg er naar toe is redelijk saai, veel kronkels en dor landschap. De kans op brand is extreem hoog. Aangekomen aan de parking is er geen plek en parkeren we een beetje verderop. Er is wel zichtbaarheid, maar er hangt wel een soort van mist aan de zee. We wandelen naar boven tot aan de vuurtoren, waar we dan 308 trappen naar beneden moeten gaan. 
De treden zijn smal en er komen zowel mensen naar boven als beneden. Het is soms een beetje wachten. Een sterke wind is ook aanwezig. Mijn haren vliegen langs alle kanten. Beneden kijken we rond in de vuurtoren, waar er vroeger iemand continue woonde om de boten veilig te seinen. Velen kwamen hier ook zot van de éénzaamheid, sommige zelfs tot drastisch einde. Wie naar beneden gaat, moet ook wel terug naar boven klimmen. De 308 treden moeten ook terug geklommen worden en dat is wel vermoeiend. Zeker nadat mijn conditie volledig weg is, na maanden  niet meer te kunnen bewegen. Nu wandel ik even 616 treden. 


Eind goed, al goed en we zijn terug bij de auto. Er staat een grote file, iemand heeft zich in het zand vastgereden. Er komt ook meer bewolking opzetten en beslissen om door te rijden naar het Visitor Center. Daar bekijken we een filmpje van het park. Bij een ranger vraag ik of ze nationale munt verkopen van het park. Helaas, ze verkopen hem niet. Zucht! Misschien dan proberen te bestellen als we in LA zitten. 


We verlaten het park (het is enorm druk) en rijden naar onze volgende bestemming. In de planning staat om de filmlocaties van "The Birds" te gaan bekijken. The Birds is een film van Alfred Hitchcock  uit 1963. In roadbook staat Bodega Bay, maar het huis en de kerk staan in Bodega. We krijgen in het VC de juiste wegbeschrijving en hier staan we dan. 
Vervolgens rijden we langs de stranden met een zeer mooie stop aan de Arched Rock Beach. Ideale plek om onze slaatjes op te eten. Het begint zelfs op te klaren. 


Hierna stellen we de Gps in naar ons hotel in Fort Bragg. Het originele plan was om de 2de nacht al te kamperen, maar met Labor Monday was er niet of nauwelijks camping vrij. Hierdoor hebben we gekozen voor een motel in Fort Bragg. Het is nog een eindje rijden en stoppen enkel voor de uitzichten. Ook zien we een aantal hertjes langs de kant. 

Rond 19u30 arriveren we op onze eindbestemming. We zijn beiden zeer moe. Vermoedelijk de jetlag die nog aanwezig is. De blog zal voor morgen zijn en wederom val ik meteen in slaap. 

Weer: zon en bewolking, 21 - 25 graden
Wildlife: 5 herten 
Hiking: 6 km 

4 opmerkingen:

 1. Al die trappen! Wat een nachtmerrie! Gelukkig krijg je een mooi uitzicht als beloning! En een wat creepy watertoren! Moet ultra creepy zijn 's nachts als het stormt!!

  Birds is men favoriete Hitchcock film, (mss met dat een Melanie de hoofdpersonage is? haha :p nee, khou gewoon van killer birds) Geen vogels tegengekomen??? Mooie gebouwen alvast!

  Prachtige foto's alvast deze blogpost! Kan niet wachten op de volgende post!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ben vergeten te vragen, wie is Dixie? :x

   Verwijderen
  2. Thnx. Veel vogels zien we hier wel langs de kust. Gelukkig geen killer Birds.

   Verwijderen
  3. Dixie is Jessica die ik volg op YouTube. Ze wandelt momenteel de pct. Heel misschien zitten we bij mount hood op dezelfde route. 😀

   Verwijderen