dinsdag 5 september 2017

Day 3: The First look at the Giant Redwoods


Dinsdag 5 september

Om 4u15 worden we al wakker. We proberen nog even te liggen, maar om 4u50 sta ik op en maak mij klaar voor een nieuwe dag. Ook werk ik de blog verder bij en rangschik mijn koffer omwille het kamperen voor de komende twee dagen. Deze twee zaken nemen altijd wel wat tijd in beslag en hierdoor is het al 7u15 als we vertrekken uit ons motel. De eerste stop is bij Glass Beach. Hier wandelen we langs de dijk (zou ik dan denken).De trappen naar beneden zijn helaas ingestort, dus neemt Tom de alternatieve route en blijf ik boven wachten. Hij neemt dan de foto’s van het glas tussen het zand en ik van de lokale bewoners. Een uurtje later vertrekken we van het strand en gaan ontbijten bij Denny’s. Een dagje later, maar de oude traditie blijft. Tom kiest voor the american slam en ik voor de slim fit. Heerlijk ontbijt.


Na het ontbijt belt Tom nog even naar Worldline. Onze kredietkaart is sinds onze aankomst geblokkeerd. De reden weten we niet, maar blijkt dat ze dit zelf beslist hebben. Een aankoop bij de Walmart (onze tentspullen) was de aanleiding. Nu hebben we wel het voordeel dat Tom bij de bank werkt en nog een extra kredietkaart in bezit heeft. De man aan de lijn kan zelfs niets deblokkeren en moet de dienst van de fraude ons zelf contacteren. Hallo, we zijn in Amerika en straks gaan we kamperen in de bossen… Ik vertrouw het niet en we halen alvast wat cash geld uit de lokale bank van Fort Bragg.

Om 9u30 rijden we door naar onze volgende bestemming, Humboldt Redwoods State Park. Hier gaan we rijden langs The Avenue of The Giants. Het is mooi weer en we houden nog een stop langs de oceaan. De auto mag ook wel eens poseren.Rond 11u20 arriveren we op deze scenische autoroute. Zelfs Bigfoot zou hier wel eens kunnen rondlopen. Dat is wel te merken aan de souvenirshops langs de baan. Neen, ik heb wel iets specialers in de planning gezet. De eerste stop is bij de Shine Drive Thru Tree. We betalen $8 om even door een boom te rijden. Nu komen Tom zijn rijkunsten eens goed van pas!Na het stresserende moment van Tom stoppen we aan het Visitor Center voor een korte lunch. Bagels en croissant met kipfilet. Hierna rijden we verder langs deze mooie grote bomen en ineens zie ik, huh, Teddy op de baan zitten!


Jij ging toch bij Mollie blijven?? Zat hij al heel de tijd in de koffer en was hij even weggelopen, omdat hij dacht Bigfoot tegen te komen. Na deze ontdekking dat Teddy weer meegelift is naar Amerika rijden we naar de Founders Grove. Hier wandelen we tussen de Redwood bomen en hoe groot ze wel kunnen worden. Zeer indrukwekkend!Als laatste stoppen we nog bij de Giant tree. Hier kan je ook een kleine wandeling volgen langs de bomen.


We hebben het hier nu wel gezien en rijden naar Eureka. Een grotere stad en waar ik misschien nog wandelstokken kan kopen. Er is ook een Walmart, maar hier hebben ze nog minder dat bij de eerste. Bij de lokale sportwinkel scoor ik dan mijn wandelstokken. Hierna is het dan doorrijden naar onze kamping in de Redwoods NP. We passeren het bord en houden onze traditie ten ere door een foto met het bord te nemen.


Op weg naar de camping zien we een grote kudde wapitiherten. Het zijn er wel 40, de grote mannetjes zijn ook aanwezig en houden de vrouwtjes dicht bij hen. Het paringsseizoen is weer begonnen en dan zijn de mannetjes extra agressief. Niet te dicht komen is de boodschap.


Bij de camping zien we dat alles volzet is. Gelukkig is alles bij ons gereserveerd en krijgen we van de ranger onze plaatstoekenning. De eerste keer de tent opzetten is altijd wel spannend. Het is een tamelijk goed systeem en aan de hand van de timelapse staat de tent op 5 minuten al klaar. Wat is het hier een idyllisch plaatsje.


We rijden nog even terug naar Orick naar de lokale winkel, maar niets dat ons bevalt voor het avondeten. Ik eet dan nog het laatste slaatje en Tom eet wat er nog te eten valt. We zijn beiden wel weer moe en beslissen om rond 20u terug te gaan slapen. Morgen gaan we de eerste grote wandeling van de reis starten.

Weer: zon en wolken, 20 - 29 °C
Wildlife: 40-tal wapitiherten, eekhoorns
Hiking: 7 km 

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kust! Net allemaal juwelen die daar liggen! Had al eens foto's er van gezien, maar wist niet dat het in de VS was! Heeft hij er vastgehouden??

    Die bomen zijn zo prachtig!! Zo enorm, je voelt er direct klein bij als je er naast staat. Mooie foto's ervan alvast!

    BeantwoordenVerwijderen