donderdag 7 september 2017

Day 5: Jurassic Park meets Star Wars

Donderdag 7 september


Deze nacht slapen we tamelijk goed door, maar om 6u30 worden we wakker van getik. Oh neen, het is aan het regenen. We wachten nog even met aankleden. Rond 7u stopt het met regenen en breken we alles nat af. Helaas de eerste afbraak valt in het water. Toch wel een smerige boel en hierdoor duurt het wel wat langer om alles af te breken. Ontbijten op de camping gaat ook al niet, want alles is kletsnat. Om 8u vertrekken we van de camping en we zien wel waar we ontbijten met een kopje koffie.

Eerst rijden we nog eens naar de wapitiherten. Vandaag moeten we niet ver rijden, dus hebben we wel wat extra tijd. En ja hoor, ze zitten terug op dezelfde plek als de vorige dagen. Lekker rustig in het hoge gras.


We rijden verder langs de Newton B. Drury Scenic Byway. De mooie hoge redwoods blijven toch indrukwekkend om te zien.


Een volgende scenische route is de Coastal Drive Loop. Voor uitzichten hebben we vandaag een mindere dag, lage wolken en regen belemmeren het zicht bij High Bluff Overlook.


Ineens hoor ik het geroep van zeehonden. Ik zoom in met mijn fototoestel en ja hoor er liggen een heleboel zeehonden op het strand. Zelfs pelikanen zijn aanwezig op het strand.



We rijden verder naar beneden en zien een weg naar het strand. De auto parkeren we aan de kant en wandelen tot aan het strand. Hier zwemmen een 10-tal zeehonden en zeeleeuwen. Ze zijn aan het jagen op vis. Hoe geweldig om ze hier te zien zwemmen in het wild.





Na dit mooie wonder rijden we naar Crescent City. Het eerste eetcafĂ© “Good Harvest” stoppen we voor ontbijt of brunch. Het is tenslotte al 11u15. Ontbijt kunnen ze niet meer serveren, dus kiezen we elk voor een sandwich. Tom kiest voor Blackened chicken sandwich met clam chowder soep. Ik kies voor the best Crescent City sandwich met kleine pasta salade. Super lekker eten en enorme vriendelijke bediening. Zeker een aanrader. Tijdens het eten checken we ook onze mails. Geen telefoon van de fraudedienst zoals ik al had verwacht. Wel super leuke foto’s van de katjes, die zich wel lijken te amuseren.


Na onze brunch verkennen we nog even Crescent City. De vuurtoren waar de weg onder het water ligt en de pier. 


We verlaten de Redwoods nog niet helemaal en we rijden naar de Howland Hill Road. Dit gedeelte noemt de Jedediah Smith Redwoods State Park. Dit is tevens een filmlocatie van Star Wars, The return of the Jedi. De redwoods hebben hier ook wel een ouder uitzicht.


Rond 14u halen we nog wat inkopen bij de Safeway (vooral ontbijt) en tanken de auto nog eens vol. Het begint steeds meer te regenen en het is duidelijk dat we Oregon binnenrijden. Hopelijk regent het morgen niet meer, want dan zijn er wel veel uitzichten gepland. De temperatuur is ook aan het zakken, hoewel de kans op brand zeer extreem is. We stoppen bij Harris Beach State Park en wandelen tot aan het strand. Mijn idee om lekker in de regen te gaan staan.



Terug in de auto, zie ik dan dat het wel een slecht idee was van mij.


Je moet er wel iets voor over hebben natuurlijk. Het weer hebben we helaas niet in de hand. We rijden door tot onze eindbestemming Gold Beach. Hier hebben we een leuke cabin voor een nacht. We arriveren om 16u en ik werk de blog verder bij. Ook arriveren er een mooi boeket bloemen voor ons 5-jarig huwelijk. Is het al 5 jaar geleden… Hoe attent van manlief.


Na het updaten van de blog, gaan we eten bij Spinners. We bestellen elk een cocktail en een voorgerecht om te delen. Het voorgerecht is gigantisch groot. De frieten laten we liggen, ons hoofdgerecht moet nog komen.

Bij mijn hoofdgerecht krijg ik nog een gigantische salade. Dan volgt het echte hoofdgerecht de zalm met rijst. Heerlijk, maar enorm veel. Tom heeft gekozen voor crab cake met gevulde aardappel.





Terug op de cabin is het helaas bewolkt en zien we geen sterren. We kijken nog wat tv en gaan slapen. Morgen gaat een drukke dag worden.

Weer: bewolkt en regen, 16 – 18 °C
Wildlife: zeehonden, zeeleeuwen, pelikanen, meeuwen, wapitiherten

Hiking: 3 km

1 opmerking:

 1. Ik zou wel graag willen liggen tussen die Wapitiherten! Knoddigaards!

  Bepaalde kust/strand foto's laten me denken aan films, vraag me niet welke!

  Zeeleeuwen/zeehonden zien er zo mooi uit, prachtige dieren <3 <3

  En amai, je krijgt gigantisch veel eten daar in de VS, wow.

  OH en dat boeket is zo mooi <3 goed gedaan van tommeke!

  BeantwoordenVerwijderen