zaterdag 9 september 2017

Day 6: The tidepools are Alive

Vrijdag 8 September


Na een goede nachtrust worden we wakker met zonneschijn vanop onze cottage. Om 7u15 staan we op en maken ons klaar voor een ochtendwandeling op het strand van Gold Beach.

Daarna zet ik het ontbijt klaar om buiten vanop onze cottage op te eten. Tom haalt gratis koffie van bij de receptie van het hotel. Om 9u15 verlaten we onze mooie cottage. Zeker een aanrader om hier te overnachten.


Helaas moeten we vandaag een eindje rijden met nog een aantal stops onderweg. De eerste stop is bij Sisters Rock State Park. We wandelen ook even naar beneden, maar daar hangen er te lage wolken die het zicht grotendeels belemmeren.Een eindje verderop komen we aan in Port Orford VC voor Battle Rock Wayside Park. We genieten een beetje van het uitzicht en vragen info over de eb - en vloeduren. We krijgen een handig mapje mee waar we naartoe kunnen gaan eens het eb is.


De volgende stop was gepland bij Oregon Dunes overlook, maar dit is een waste of time. We zijn meteen verder gereden naar Florence. Hier kunnen we naar de Sea Lion Caves of zeeleeuwengrot en de grootste van Amerika. We krijgen elk $2 korting, gezien er meer lage wolken hangen om de zeeleeuwen te bezichtigen. Ze zijn ook niet aanwezig in de grot, enkel buiten. We wandelen eventjes naar beneden en zien wel 60-tal zeeleeuwen liggen op de rotsen.De zeeleeuwengrot is te bereiken met een lift, hier komen ze enkel liggen tijdens het broedseizoen.


Er is ook een ruimte voorzien om de Heceta Head vuurtoren in de verte te bezichtigen.


Terug boven wandelen we nog even in de souvenirshop en zie ik een fantastische mascotte liggen voor deze reis. Na een beetje twijfel, gaat Tom hem toch gaan kopen voor mij. Wat zal Teddy hier nu van vinden?


Blij met deze nieuwe aankoop, rijden we verder naar Yachats voor Devil's Churn Viewpoint met spouting horns. Het water wordt uit enkele gaten geblazen. Ook zou hier Thor's Well liggen, maar door het vloed is deze niet goed zichtbaar.


Vervolgens rijden we langs saaie stadjes. Alles ziet er onaantrekkelijk uit en we doen ook geen moeite om even te stoppen. De eindbestemming is bij Newport, een wat grotere stad, maar hier gaan we wel kamperen. 

Het is 16u en kunnen net inchecken, zodat onze tent verder kan drogen. Bij het opzetten is er inderdaad regen door de tent gegaan. We drogen de tent vanbinnen met wat keukenpapier en verluchten alles goed. Hierdoor kunnen we vannacht droog slapen. Om 16u45 rijden we nog even naar de Devils Punchbowl State Natural Area. Natuurlijk is het nu eb aan het worden en staat het water al redelijk laag.


Misschien tijd om even naar tidepools te gaan kijken. De dichtste is bij Yaquina Head Area. Dit natuurpark valt ook onder het paspoort van de nationale parken. Hierdoor kopen we voor $80 de America Beautiful Pass, gezien we hem binnenkort voor een aantal parken nodig gaan hebben. We rijden eerst naar de vuurtoren. Wat is het hier koud, bewolkt en veel wind.


Beneden aan de rotsen zien we zeehonden zwemmen en rusten. Oh, zouden er aan het strand nog meer liggen?


We wandelen naar beneden via het strand. Van een ranger krijgen we een kaart met de verschillende soorten zeewildlife om te bezichtigen. De tidepools zijn nu al goed zichtbaar. Er zijn anemonen, zeesterren, mosselen en ja hoor een heleboel zeehonden. Het is wel zeer bewolkt weer, maar toch de moeite om hier rond te wandelen en foto's te nemen.


Meer dan een uur later, inmiddels bijna 19u, rijden we weg van het mooie zeeleven op zoek naar eten. Ik laat Tom kiezen en niet veel later zitten we in een lokale tent, Szabo's. We bestellen elk een cocktail en elk een hoofdgerecht. Tom kiest voor steak met frietjes en ik voor de Chrimp Alfredo pasta. Heerlijk eten, maar wederom waren de porties te groot.Iets voor 21u arriveren we terug op onze camping, Beverly Beach. Het is een hele grote camping en ze is zelfs volzet. We kijken nog naar een film in de tent, gezien er nog redelijk wat lawaai is op de camping. Toch proberen in te slapen, want morgen is het wederom een drukke dag. 

Weer: bewolkt en zon, 17 °C
Wildlife: zeehonden, zeeleeuwen, pelikanen, zeesterren 
Hiking:  4,5 km

2 opmerkingen:

 1. - Die tidepools laten me denken aan de Youtube channel Brave Wilderness van Coyote Petersson, je kunt er echt prachtige dieren ontdekken, ook onder de rotsen enzo! Zo te zien heb je ook mooie wezens gezien, die zeester is net aan het dabben :p (een pose)

  - die eerste foto van sisters Rock State Park is prachtig, de mist heeft een creepy atmosfeer er aan!

  - Nog altijd prachtige dieren die zeehonden/zeeleeuwen :3

  - Die vuurtoren komt net uit een horror film :x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben vergeten te melden dat die pluchen zeehond enorm schattig is :3

   Verwijderen